Kāposti ir vieni no pilnvērtīgākajiem un vienlaikus pieejamākajiem dārzeņiem. Tie ir uzturvielām bagāti: satur C un K vitamīnu, B grupas vitamīnus, karotīnu, kalciju, dzelzi, kāliju un magniju.

Reklāma

Kāposti piegādā organismam minerālvielas, kas nodrošina atbilstīgu sārmu un skābju līdzsvaru. Tie satur maz kaloriju, tajos ir nedaudz olbaltumvielu un ogļhidrātu. Kāpostos nav tauku, toties kāpostu sula satur organiskās skābes, kas piedalās taukaudu noārdīšanā organismā un palīdz tievēt.

Jauno kāpostu zupa ar pupiņām

  • 350–400 g svaigā kāposta
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņos
  • 400 g konservētu (vai vārītu) pupiņu
  • 400 g maltās gaļas
  • 1 sīpols
  • 2–3 ķiploka daiviņas
  • 5 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 800 ml dārzeņu buljona
  • pētersīļi
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Malto gaļu apcep katliņā sakarsētā eļļā. Pieliek sasmalcinātu sīpolu un ķiploka daiviņas un apcep. 

Iemaisa tomātu pastu, nedaudz apcep. Pievieno buljonu, konservētos tomātus un uzvāra. 

Tad pieliek sagrieztus kāpostus un lēni vāra aptuveni 20 minūtes. Pupiņas nokāš, noskalo un pievieno zupai. Pieber sāli, piparus un visu pakarsē. Pasniedzot uzbārsta sakapātus pētersīļus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.