Šo tomātu biezeni iesaka sirds un asinsvadu slimību profilaksei. Kā veselīgu piedevu to iesaka pievienot dārzeņu ēdienu gatavošanā. Īpaši gards sofrito sanāk no gataviem gaļīgiem tomātiem.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 1 kg gatavu tomātu

  • 50 ml olīveļļas

  • 1 sīpols

  • 2 ķiploka daiviņas

  • Sāls

  • Malti melnie pipari

  • ½ tējkarote paprikas pulvera (asums pēc izvēles)

  • 1 lauru lapa


Pagatavošana

1. Tomātus blanšē, nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.


2. Olīveļļu uzkarsē katlā, pievieno sīpolus un ķiploku, tos apcep viegli zeltainus, pārkaisa paprikas pulveri un visu samaisa.


3. Pievieno tomātus, lauru lapu, sāli un maltos piparus, 

masu ik pa brīdim apmaisot, uzkarsē un turpina karsēšanu, līdz tomāti izjūk un iegūst vienmērīgu biezeņa konsistenci.


4. Sofrito pilda sterilās burkās un aizvāko. Uzglabā ledusskapī vai pagrabā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.