Cukura lietošanu iespējams samazināt līdz minimumam, tā vietā lietojot medu, kļavu sīrupu un cukura dabiskas izcelsmes aizstājēju stēviju.
Biezpiena krēms ar medu
Sastāvdaļas
- 200 g biezpiena
- 500 g ābolu
- 120 g medus
- 50 g valriekstu
- puscitrona sula
- puscitrona miziņa
- kanēlis
Pagatavošana
Cepeškrāsnī izcep ābolus un izberž caur sietu. Kad biezenis atdzisis, tam pievieno biezpienu, citrona sulu, rīvētu citrona miziņu, medu un kanēli un samaisa.
Pārkaisa sasmalcinātus valriekstus.
Der zināt
- Medus ir saldāks nekā cukurs, tāpēc tas ēdienam jāpievieno mazāk.
- Medum nepatīk augsta temperatūra – saskarē ar karstu šķidrumu tas ne vien zaudē aromātu un garšas īpatnības, bet arī sastāvā ietilpstošos dabīgos enzīmus. Tāpēc ieteicams to pievienot mazliet atdzisušam šķidrumam.