Burkāni ir vieni no vērtīgākajiem sakņaugiem, bagāti ar vitamīniem, šķiedrvielām un antioksidantiem. Šajā receptē - burkāni kopā ar citiem dārzeņiem sātīgā cūkgaļas sautējumā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkgaļas šķiņķa
  • 6 kartupeļi
  • 3 lieli burkāni
  • 2 sīpoli
  • 1 baklažāns
  • 1 paprika
  • paprikas pulveris
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • zaļumi

Pagatavošana

Gaļu sagriež gabaliņos, uz sakarsētas sausas pannas apbrūnina no visām pusēm. Apcepto gaļu liek katlā, pievieno lielos gabalos sagrieztus burkānus, uzbārsta sāli, maltus melnos piparus, paprikas pulveri, samaisa, uzlej 2 glāzes ūdens un visu uzvāra. Turpina sautēt uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz gaļa un burkāni gandrīz mīksti.

Baklažānu sagriež, uzbārsta sāli, lai izdalās sula. Tad šķidrumu notecina un baklažānus pievieno sautējumam. Kartupeļus nomizo un sagriež tikpat lielos gabalos kā gaļa, papriku sagriež palielos gabalos, pievieno pārējiem dārzeņiem un gaļai un sautē tik ilgi, kamēr visas sastāvdaļas mīkstas. Nobeigumā pievieno sagrieztus un uz pannas apceptus sīpolus.

Pasniedzot uzbārsta zaļumus.

Burkāni.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.