Maigi un saldi, bez sāļuma garšas. Tos var pasniegt gan kā uzkodu, gan kā saldo ēdienu maltītes noslēgumā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 bumbieri
  • 100 g rikotas vai krēmsiera
  • 1 ēdamkarote pūdercukura vai vijīga medus
  • ½ tējkarotes vaniļas cukura
  • sauja sasmalcinātu mandeļu vai pistāciju
  • kanēlis, piparmētras lapiņas (pēc izvēles)

Pagatavošana

1. Gatavo siera krēmu. Sajauc rikotu ar medu un vaniļas cukuru, maisi, līdz iegūsti vieglu krēmu.

2. Sagatavo bumbierus. Bumbierus pārgriez un izņem serdi. Katru pusi piepildi ar rikotas krēmu. Pārkaisi ar riekstiem un, ja vēlies, kanēli vai sasmalcinātu piparmētru.

3. Pasniegšana. Pasniedz uzreiz vai atdzesētu ledusskapī. Pildītie bumbieri lieliski sader ar glāzi baltvīna vai dzirkstošā ūdens ar citronu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem