Dārzeņu sezonas laikā der sagatavot arī saldētus krājumus - ne tikai, lai ietaupītu, bet arī lai jebkurā laikā pa rokai būtu kāda piedeva zupai vai sautējumam.
Burkāni. Nomizo, sagriež ripiņās vai kubiņos. Blanšē 2–3 minūtes, tad atdzesē aukstā ūdenī un nosusina.
Ziedkāposti. Sadala nelielās rozetēs, blanšē 3 minūtes, pēc tam atdzesē.
Zaļie zirnīši. Nomizo un blanšē 2 minūtes. Atdzesē un liek saldētavā.
Sviesta pupiņas (zaļās, dzeltenās). Nogriež pākstīm galus, sagriež gabaliņos. Blanšē 2–3 minūtes.
Paprika. Izņem sēklotni, sagriež strēmelēs vai kubiņos. Var saldēt bez blanšēšanas.
Spināti, skābenes, dilles, pētersīļi, lociņi. Nomazgā, nosusina, sasmalcina vai atstāj veselus. Var saldēt ar ūdeni ledusformiņās vai bez.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem