Viena no ātrām kabaču sagatavošanas receptēm, kur nav vajadzīga pasterizācija.
Sastāvdaļas
- 2 kg jauno kabaču
- 500 g burkānu
- 500 g sīpolu
- 4 ķiploka daiviņas
- 100 ml etiķa (9%)
- 100 ml augu eļļas3 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote sāls
- dilles vai pētersīļi pēc izvēles
Pagatavošana
Kabačus sagriež salmiņos vai ripiņās, burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolus sagriež plānās šķēlēs. Visu sajauc lielā bļodā, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, eļļu, etiķi, cukuru, sāli un zaļumus. Atstāj ievilkties 2–3 stundas, ik pa laikam apmaisot.
Kad masa atsulojusies, liek visu katlā un vāra aptuveni 20 minūtes uz vidējas uguns.
Karstu masu pilda izkarsētās burkās, cieši aizvāko un apgriež ar vāciņu uz leju, līdz atdziest.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem