Recepte nāk no smiltsērkšķu audzētājas, Penkules pagasta "'Ēmulīšu" dārza saimnieces Leldes Brikmanes krājumiem.
Sastāvdaļas
- 600 ml saldā krējuma
- 150–200 g iebiezinātā piena
- 100 ml smiltsērkšķu sulas (var arī vairāk pēc garšas)
Pagatavošana
Saputo saldo krējumu, līdz tas kļūst stingrs un gaisīgs. Pievieno iebiezināto pienu un smiltsērkšķu sulu. Viegli samaisa un liek saldētavā sasalt.
Ērtākai pasniegšanai var izmantot veikalā nopērkamās cietās vafeļu plāksnes (apaļas formas) – vienu novieto kā pamatni, uzlej saldējuma masu un pa virsu liek otru plāksni.
Kad saldējums sasalis, to ir vieglāk sagriezt porcijās un pasniegt kā desertu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem