Šī būs tumīga zupiņa sātīgām pusdienām.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 800 g kartupeļu
  • 1 puravs
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 200 g vistas filejas
  • 250 g žāvēta bekona
  • 1 l vistas buljona
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 4 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Lielā katlā uz mērenas uguns izkau­sē sviestu un maisot kādas 3 minūtes ap­cep plānās šķēlēs sagrieztu sīpolu un sa­kapātas ķiploka daiviņas. Pēc tam pieliek sakapātus puravus un bekonu un, nepār­traukti maisot, cep vēl 3 minūtes.

Bļodiņā sajauc miltus ar nedaudz bul­jona, pievieno dārzeņiem un maisot kar­sē 2 minūtes. Pielej atlikušo buljonu, pie­liek sakapātu vistas fileju, pieber sāli un piparus. Uzvāra, pēc tam liesmu sama­zina un vāra aptuveni 15 minūtes. Pie­vieno sagrieztus kartupeļus un vāra vēl 10 minūtes, līdz kartupeļi un gaļa mīk­sti. Iemaisa saldo krējumu un pavāra vēl 2 minūtes.

Jaunie kartupeļi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem