Aromātisks un skaists sīrups, kas labi glabāsies līdz pat nākamajai sezonai.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 kg aroniju
  • 1,5 l ūdens
  • 1 kg cukura
  • 2 citroni
  • ap 200 ķiršu lapu

Pagatavošana

Aronijas noņem no kātiņiem, nomazgā un dažas stundas patur saldētavā. Tad kopā ar ūdeni un noskalotām ķiršu lapām liek katlā un vāra pusstundu, ogas saspaidot, lai ātrāk atdalītos sula. Gatavošanas beigās pievieno sagrieztus citronus un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Pēc tam masu izkāš caur smalku sietu, sulai pievieno cukuru un vēlreiz vāra aptuveni 10 minūtes. 

Karstu sīrupu lej sterilizētās burkās vai pudelēs, apgriež otrādi un ļauj atdzist. Sīrups labi glabājas līdz pat nākamajai ogu sezonai.

Aronijas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem