Viens no bērnības gardumiem - saldi, mīksti un mutē kūstoši cepumiņi.
Sastāvdaļas (100 gabalu)
- 180 g biezpiena
- 200 g skābā krējuma
- 320 g kviešu miltu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- ½ l cepamās eļļas
- 80 g pūdercukura pārkaisīšanai
Pagatavošana
Biezpienu samaisa ar krējumu un cukuru, līdz veidojas viendabīga masa (graudainu biezpienu izmaļ gaļas mašīnā). Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Mīca mīklu, līdz tā kļūst vijīga. Atkarībā no biezpiena mitruma miltu daudzums var nedaudz atšķirties.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz pusstundu. Pēc tam izrullē 3–4 mm biezu un sagriež 3 x 6 cm lielos rombiņos. Katram no tiem paralēli garākajai malai ar nazi veic aptuveni 2 cm iegriezumu.
Vienu no romba galiem izvelk cauri iegriezuma vietai un mazliet pastiepj, līdz izveidojas žagariņa forma.
Vāra iepriekš sakarsētā eļļā zeltaini brūnus, noliek uz papīra virtuves dvieļa, lai notek liekā eļļa.
Kad cepumi atdzisuši, uzkaisa pūdercukuru.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem