Rožu kūkas ir iecienītas daudzām tautām. Tās var būt pildītas ar magonēm vai kanēli. Šo kūku ir ērti ēst lielā draugu vai radu lokā, kad katrs var nolauzt savu smalkmaizīti.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g rauga mīklas
  • 60 g kausēta sviesta
  • 200 g cukura
  • ½ glāzes magoņu vai ¼ glāzes kanēļa pulvera
  • 1 ola pārziešanai
  • 2 ēdamkarotes zemeņu marmelādes


Pagatavošana

1. Mīklu sadala 3 daļās, lai gatavotu ruletes. Ruletēm galda virsu nokaisa ar miltiem. Liek mīklu un ar rulli plāni izveltnē 35 x 35 cm kvadrāta formā. Katra mīklas kvadrāta virsu pārziež ar 1/3 kausēta sviesta, no vienas kvadrāta malas atstājot 3 cm neapziestu. Ar sviestu apziesto daļu nokaisa vienmērīgi ar 1/3 cukura un magoņu vai kanēļa. Tad ruleti sāk velt virzienā uz neapziestās malas pusi, lai nav pārāk blīva. Savienojuma daļu pagriež uz ruletes pamatni. 


2. Katru ruleti sagriež 12 vienādās daļās. Sagrieztos ruletes gabalus liek apaļā cepamajā kūku formā. Jālūkojas, lai gabali nav pārāk tuvu, jo cepoties tie piebriest. Virsu pārziež ar sakultu olu. 

Liek cepties līdz 200 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī apmēram stundu. Cep, līdz kūkas virsa ir zeltaina. 


3. Gatavo magoņu vai kanēļa rožu kūku izņem no krāsns un kūkas virsu pārziež ar zemeņu marmelādi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.