Šī nu ir patiesi klasiska recepte, kur nepieciešams nedaudz pacietības, pildot formiņas, toties rezultāts iepriecinās gan ikdienā, gan svētku reizē.
Sastāvdaļas
- 600 g miltu
- 400 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 200 g sviesta
- 1 maza ola
- 1 kārba vārīta kondensētā piena vai kafijas
Pagatavošana
1. Uz virsmas kaudzītē izsijā miltus, vidū izveido iedobi, tajā ieber cukuru un vaniļas cukuru.
2. Aukstu sviestu sagriež mazos kubiņos un uzliek uz cukura, pievieno olu. Ar nazi sāk kapāt kopā visas sastāvdaļas, līdz veidojas drupačas. Tad turpina jaukt mīklu ar aukstām rokām. Mīklu saveļ bumbā, pārsedz ar plēvi un ledusskapī atdzesē, tad to sadala 4–6 daļās.
3. Mīklas daļas pa vienai ņem no ledusskapja. Mīklu pa nelielam pikucītim liek riekstiņu formiņās un ar pirkstiem izspaida gar malu plānā kārtā.
Riekstiņu formiņas izkārtotas uz cepamās plāts liek cepties cepeškrāsnī, kura ir sasildīta līdz 180 grādu temperatūrai, līdz cepums ir zeltaini brūns.
4. Gatavos riekstiņus apgāž otrādi, izpurina no formiņām un atdzesē.
5. Katrā cepuma pusītē iepilda vārīto kondensētā piena krēmu. Saspiež kopā pa divām cepuma pusītēm. Var pārkaisīt ar pūdercukuru.