Sildoša un sātīga zupa vēsākām ziemas dienām.
Sastāvdaļas
- 300 g žāvētu cūkas ribiņu
- 300 g balto pupiņu
- 1 ½ litra ūdens
- 200 g žāvēta speķa
- 2 sīpoli1 ēdamkarote eļļas
- 3 lauru lapas
- Timiāns
- Sāls
- ½ tējkarotes melno piparu graudu
- 1 nažgals Kajennas piparu
- 1 ķiploku daiviņa
- 2 paprikas
- 1 ēdamkarote saldās paprikas pulvera
- 250 g tomātu
- 2 kartupeļi
Pagatavošana
1. Pupiņas ber katlā, pārlej ar ūdeni un izmērcē. Otrā rītā pievieno zupai paredzēto ūdeni, kūpinātās ribiņas, ½ sīpola, ķiploku, lauru lapu, nedaudz sāls, tad visu uzvāra, nogriež mazu uguni un vāra uz lēnas uguns 90 minūtes.
2. Ribiņas izņem no katla, gaļu nokasa no kauliem un liek atpakaļ katlā pie pupiņām. Sīpolu un ķiploku izņem no zupas. Kartupeļus sagriež kubiņos.
3. Sasmalcina palikušo sīpolu, kubiņos sagriež papriku, speķi un tomātus. Pannā apcep kubiņos sagriezto speķi, tad sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, un pievieno paprikas un tomātu kubiņus, visu dažas minūtes turpina sautēt. Visam pāri pārkaisa paprikas pulveri, pievieno sagrieztos kartupeļus un pielej tik daudz ūdens, lai tas pārklāj visus produktus. Sautē uz lēnas uguns, līdz kartupeļi mīksti. Sautējumu no pannas pievieno izvārītajām pupiņām.
Pēc garšas zupai pievieno sāli, piparus, timiāna lapiņas, Kajennas piparus.
4. Zupu pasniedz karstu ar svaigi ceptu maizi.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.