Burvīgs saldēdiens, kas priecēs mīļos ne tikai sirsniņdienā.

Reklāma

Sastāvdaļas 4 porcijām

  • 500 g zemeņu
  • 200 g skābā krējuma
  • 60 g pūdercukura
  • 3 olu baltumi

Mērcei:

  • 300 ml svaigas apelsīnu sulas
  • pusēdamkarote kartupeļu cietes
  • citronmelisa

Pagatavošana

Zemenes sasmalcina, dažas atstāj ro­tāšanai. Zemeņu masu sajauc ar skābo krējumu. Olu baltumus saputo stingrās putās. Pieber pūdercukuru un turpina putot vēl dažas minūtes, tad uzmanīgi ie­cilā zemeņu masā. 

Zemeņu putas liek de­serta trauciņos un ievieto ledusskapī.

Katliņā ielej apelsīnu sulu, pievieno kartupeļu cieti, sajauc un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Mērcei pievieno sasmal­cinātu citronmelisu. Atdzesē. 

Zemeņu putas rotā ar atlikušajām ze­menēm un pasniedz ar apelsīnu mērci

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.