Burvīgs saldēdiens, kas priecēs mīļos ne tikai sirsniņdienā.
Sastāvdaļas 4 porcijām
- 500 g zemeņu
- 200 g skābā krējuma
- 60 g pūdercukura
- 3 olu baltumi
Mērcei:
- 300 ml svaigas apelsīnu sulas
- pusēdamkarote kartupeļu cietes
- citronmelisa
Pagatavošana
Zemenes sasmalcina, dažas atstāj rotāšanai. Zemeņu masu sajauc ar skābo krējumu. Olu baltumus saputo stingrās putās. Pieber pūdercukuru un turpina putot vēl dažas minūtes, tad uzmanīgi iecilā zemeņu masā.
Zemeņu putas liek deserta trauciņos un ievieto ledusskapī.
Katliņā ielej apelsīnu sulu, pievieno kartupeļu cieti, sajauc un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Mērcei pievieno sasmalcinātu citronmelisu. Atdzesē.
Zemeņu putas rotā ar atlikušajām zemenēm un pasniedz ar apelsīnu mērci
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.