Šo ēdienu vēlams gatavot vokpannā, tam ir daudz plusu. Dārzeņi tiek karsēti īsu brīdi, tāpēc saglabā gan krāsu, gan vērtīgās vielas un svaigo izskatu. Gaļas ārējās šķiedras apcepas un neļauj izplūst sulām. Ēdiens izdodas kraukšķīgs un gards, turklāt pēc maltītes nav smaguma sajūtas.
Sastāvdaļas
- 1 vistas fileja
- suši rīsi
- 1 ola
- 1 cukīni
- 1 burkāns
- puse paprikas
- puse sarkanā sīpola
- ¼ Ķīnas kāposta
- 3 ķiploka daiviņas
- nedaudz ingvera
- 1 tējkarote sezama eļļas
- 1 tējkarote sojas mērces
- sezama sēklas
- rīvmaize
- milti
- olīveļļa
- sāls
- malti melnie pipari
- kaltēta rauden
Pagatavošana
Vistas fileju pārgriež uz pusēm un sašķērē plānās, pagarās strēmelītēs. Uz dažām minūtēm ievieto marinādē, kas pagatavota no olīveļļas, sāls, maltiem melnajiem pipariem, kaltētas raudenes, pāris ķiploka daiviņām un nedaudz ingvera.
Kad vistas gaļas strēmelītes iemarinējušās, tās apviļā miltos, sakultā olā un panē rīvmaizē.
Sakarsētā vokpannā ielej olīveļļu un uzkarsē. Vistas gaļas strēmelītes cep, līdz kļūst gaiši brūnas. Izņem no pannas un salvetē nosusina taukvielas.
Novāra suši rīsus. Cukīni, sarkano sīpolu, papriku, burkānu un Ķīnas kāpostu sagriež plānās strēmelītēs. Uzkarsē vokpannu un ielej nedaudz olīveļļas. Liek visus sagrieztos dārzeņus, uzbārsta sāli un nedaudz apcep. Dārzeņus pavelk uz pannas malām, lai vidū veidotos brīvs aplītis. Tajā ielej olīveļļu un ieber sasmalcinātu ķiploka daiviņu. To uzkarsē un iejauc dārzeņu masā.
Tad vēlreiz vidū veido aplīti, kurā ielej eļļu, iesit olu un tai uzbārsta sāli. Ar koka lāpstiņu olu strauji maisa, lai veidotos nelielas pārsliņas. Uzlej tējkaroti sojas un tējkaroti sezama eļļas, iemaisa dārzeņus. Pievieno vārītos rīsus. Uzbārsta sezama sēkliņas.
Padomi!
- Ēdienu gatavojot vokpannā, tradicionāli izvēlas sezama eļļu. Ja nav tīkama tās specifiskā garša un aromāts, to var aizstāt ar saulespuķu, olīvu vai vīnogu kauliņu eļļu, kas ir piemērota karsēšanai augstā temperatūrā.
- Vokpannu nevajadzētu pieblīvēt ar produktiem, jo tad dārzeņi nebūs kraukšķīgi, bet izsutināsies kā sautējums.
- Dārzeņiem un citām vokēdiena sastāvdaļām jābūt nosusinātām, lai tās apceptos ar kraukšķīgu garoziņu.
- Ēdiena sastāvdaļas jāliek sakarsētā vokpannā un visu gatavošanas laiku jāuztur augsta temperatūra.
- Cepšanas process aizņem vien dažas minūtes. Ēdiens ir gatavs, kad dārzeņi iekšpusē vēl nedaudz cieti, bet no ārpuses kraukšķīgi.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.