Ātri pagatavojams sātīgs ēdiens, kam pikantumu piešķir avokadu mērcīte.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 4 lieli vai 8 mazi vistu stilbiņi
  • 1 tējkarote sāls
  • Marinādei:
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 50 ml baltvīna vai atšķaidītas citrona sulas
  • 1 tējkarote čili garšvielas
  • pustējkarote karija

Gvakamoles mērcei:

  • 3 avokado
  • 2 vidēja lieluma tomāti
  • puse sīpola
  • 1 selerijas kāts
  • 1 tējkarote Kajennas piparu
  • pustējkarote sāls

Pagatavošana

Samaisa marinādes sastāvdaļas. Vistu stilbiņus liek marinādē un atstāj vēsumā uz pāris stundām. Tad tos apcep no abām pusēm cepeškrāsnī 220 grādos 10 minūtes, līdz vistas gaļas šķidrums kļūst dzidrs. Uzkaisa sāli.

Avokado sadala uz pusēm, izņem kauliņu un mīkstumu. Tomātus iegriež, ieliek verdošā ūdenī un pēc tam novelk miziņu.

Tomātus, sīpolu, avokado, seleriju, sāli un Kajennas piparus liek blenderī un sasmalcina. Tikko izceptos vistu stilbiņus pasniedz ar mērci, vārītām kukurūzas vālītēm vai kukurūzas čipsiem.

Padomi vistas pagatavošanā

  • Vistu pirms gatavošanas no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar citronu – gaļa kļūst sulīgāka, maigāka un baltāka.
  • Vistas gaļas ēdienu garšu var uzlabot, pievienojot citronu, sinepes vai rīvētu sieru.
  • Vistas gaļa sader ar ķiplokiem, timiānu, rozmarīnu, raudeni, koriandru, kariju un paprikas pulveri.
  • Sautējot gaļu kopā ar skābiem produktiem, piemēram, tomātiem, tomātu biezeni, skābētiem kāpostiem, žāvētiem augļiem, gaļa izsautējas ātrāk, ir mīksta, sulīga.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.