Tomātu un sēņu mērce būs labs papildinājums kā vistas, tā jebkuras citas gaļas ēdienam.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g tomātu
  • 125 g sēņu
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • garšvielas pēc izvēles
  • sāls

Pagatavošana

Tomātus un sēnes sagriež, sīpolu un ķiploka daiviņu sasmalcina. Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas, apcep sīpolu, līdz zeltains. Pievieno tomātus, ķiploku, tomātu biezeni un garšvielas. 

Maisot karsē, līdz maisījums sabiezē. 

Tad pannu noceļ no uguns, maisījumu izberž caur sietu, izmantojot nelielu pavārnīcu, izspiež visu tomātu mīkstumu. 

Pēc tam mazā panniņā sakarsē atlikušo eļļu un cep sēnes, kamēr tās kļūst mīkstas un apbrūnē. Pievieno tomātu maisījumu, samaisa. Pēc garšas pieber sāli.

Sēnes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.