Līdzīgi kā ramen zupa arī šī ir tipiska Āzijas virtuves sastāvdaļa. Zupa ir vienkārši pagatavojama un sastāv no vistas, dārzeņiem un kokosriekstu piena.

Reklāma

Sastāvdaļas 4 porcijām

Buljonam:

  • 1 kg vistas kaulu karkasu (muguriņu)
  • 100 g burkānu
  • 200 g puravu
  • 1 sīpols
  • 1 čili
  • 20 g ingvera
  • 50 g pastas Tom yum
  • 50 g tomātu pastas
  • 2 laima lapas
  • 1 citronzāle
  • 3 l ūdens

Zupai:

  • 200 g vistas filejas
  • 400 g šampinjonu
  • 500 g Ķīnas kāposta
  • 300 g purava
  • 400 g konservētu tomātu savā sulā
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 30 ml zivju mērces
  • 50 ml sojas mērces
  • 20 ml laima sulas
  • 20 g brūnā cukura
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

Vispirms vāra buljonu. Katlā apcep minētos dārzeņus, pievieno abas pastas, ingveru, čili, laima lapas un citronzāli, pievieno vistas karkasu, visu samaisa un cep 5 minūtes. Pielej ūdeni un vāra buljonu aptuveni stundu. Kad tas uzvārījies, izkāš caur sietu citā katliņā un uz brīdi noliek malā.

Sagriež šampinjonus, sīki sakapā Ķīnas kāpostu un puravu. 

Uzkarsē katlu, ielej nedaudz eļļas un apcep sagrieztās zupas sastāvdaļas kādas 10 minūtes. 

Tad pielej buljonu, pievieno tomātus savā sulā, kokosriekstu pienu, sojas mērci, zivju mērci un vāra vēl 10 minūtes.

Šajā brīdī zupa ir gatava, atliek tikai pievienot brūno cukuru, sāli un laima sulu.

Vistas fileju sagriež nelielos kubiņos un apcep uz pannas līdz gatavībai. Bļodinās liek apcepos vistas gabaliņus un virsū lej gatavo zupu. Pēc izvēles var pievienot sakapātu kinzu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.