Gards malks un ogas karstā tējā – labas vīrusa aizdzinējas. Upenes džinā ir uzlējums, kuru var lietot ar karoti kā drogu devu.
Reklāma
Upenes džinā ir izturējušas garšas pārbaudi. Manā ģimenē tās ir atzītas par pagājušās vasaras TOP konservu.
Sastāvdaļas
- 500 g svaigu upeņu
- 200 g cukura
- 10 kadiķogas
- 2 spirāles citrona miziņas
- 600 ml džina
Pagatavošana
Vismaz daļu upeņu var sadurstīt ar koka iesmiņu. Tas darīs uzlējumu aromātiskāku un sārtāku.
Upenes saber sterilā pudelē. Uzber cukuru, pievieno saspaidītas kadiķ- ogas. Tad pievieno džinu. Pudeli aizkorķē ar sterilu korķi. Džinam ir jānostāv 3 mēneši tumšā vēsā vietā. Ik pa brīdim pudele ir jāsaskalina, lai cukurs izkūst un kadiķogas atdod aromātu un garšu.