Ja mandarīni svaigā veidā jau nedaudz apnikuši, tos varat iecept gardā un ātri pagatavojamā pīrāgā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • Olu dzeltenums – 2-3 gab.
  • Cukurs – 100 grami (+ 2 ēdamkarotes pīrāga virskārtai)
  • Sviests – 25 grami mīklā (+ 25 grami cepamformai)
  • Piens – 125 ml
  • Sāls – 1/3 tējkarotes
  • Vanilīns – ½ no paciņas
  • Milti – 180 grami
  • Cepamais pulveris – 1,5 tējkarotes
  • Mandarīni – 3 gab.
  • Pūdercukurs virskārtai

Pagatavošana

Traukā sajauc olu dzeltenumus kopā ar cukuru, mazliet uzsildītu pienu, izkausētu sviestu, vanilīnu, sāli, miltiem un cepamo pulveri. Sākumā visu iemaisa, pēc tam izmanto mikseri. Pēc tam paņem cepamtrauku apaļā formā, ieklāj tajā cepampapīru un vienmērīgi iepilda iekšā sagatavoto masu. Nomizo mandarīnus un sadala glīti pa daiviņām. 

Daiviņas liek iekšā mīklā – kārto tā, lai tās būtu vienmērīgi pa virsu mīklai.

Pēc tam pāri visam pārlej izkausētu sviestu, pārber pāri cukuru (2 ēdamkarotes) un vēl arī pūdercukuru.

Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 30 līdz 35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Mandarīni.