Izmantojot cepumus, biezpienu, saldo krējumu un nedaudz šokolādes, var tikt pie garda deserta, turklāt ātri.
Sastāvdaļas (4 personām)
Pamatnei
12 maizcepumu Selga Nature (vai parastos cepumus)
Biezpiena krēmam
- 400 g biezpiena
- 60 ml saldā krējuma
- 45 g pūdercukura
- 60 g aveņu (saldētas)
Šokolādes krēmam
- 180 g tumšās šokolādes
- 70 ml saldā krējuma
- 30 g grauzdētu mandeļu
- 30 g žāvētu dzērveņu
Rotājumam
- 60 g tumšās šokolādes
- 50 g ogu
Pagatavošana
Sameklē trauciņus, kas atbilstu apaļo Selgas cepumu izmēram (var izmantot cepumu kārbu – to pārgriež uz pusēm, ieklāj pārtikas plēvi un liek deserta kārtas).
Gatavo krēmus. Saputo līdz vieglām putām saldo krējumu ar pūdercukuru.
Sablendē viendabīgā masā biezpienu, to pievieno putukrējumam un visu saputo, mikseri darbinot ar maziem apgriezieniem.
Biezpiena masu vienmērīgi klāj uz trauciņā ieliktā cepuma. Virsū liek nākamo cepumu.
Lai pagatavotu deserta nākamo kārtu, uzkarsētā saldajā krējumā ieber un izkausē sasmalcinātu šokolādi, tad iemaisa sasmalcinātus riekstus, rumā vai citā alkoholā izmērcētas dzērvenes (vai žāvētus ķiršus). Masu atdzesē, lai nav šķidra, un vienmērīgi klāj uz cepuma.
Uz šokolādes krēma liek vēl vienu cepumu un atkal biezpiena krēmu.
Desertu ievieto ledusskapī vismaz uz stundu. Pasniedzot dekorē ar izkausētu šokolādi un ogām.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu