Orecchiette ir pasta, kas raksturīga Apūlijai Dienviditālijas reģionā. Pastas nosaukums ir cēlies no izskata, tā atgādina mazu ausi. Ja nav pa rokai orecchiette, tad var izvēlēties gliemežvāku formas pastu. Salātus pasniedz siltus.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 340 g orecchiette pastas
  • 2 vidēji cukīni
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 450 g ķirštomātiņu
  • 1 kārba tunča olīveļļā (apmēram 170 g)
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Baziliks

Pagatavošana

  1. Cukīni gareniski sagriež plānās šķēlēs un liek lielā bļodā.
  2. Lielā daudzumā sālsūdens novāra pastu un nolej sietā virs bļodas ar cukīni šķēlēm. Cukīni iztur 2 minūtes karstajā ūdenī, tad nolej sietā un saliek atpakaļ salātu bļodā.
  3. Ķiploku daiviņas sasmalcina. Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas un apcep sasmalcinātos ķiplokus. Tad pievieno uz pusēm sagrieztos ķirštomātiņus, līdz tie apcepušies brūngani.
  4. Zem pannas samazina uguni un apceptajiem ķiplokiem un tomātiņiem pievieno tunci. Visam pievieno pastu, cukīni, visu ātri samaisa un izkarsē. Pārlej ar olīveļļu, pārkaisa sāli un maltus piparus.
  5. Salātus liek uz siltiem šķīvjiem. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigi sasmalcinātām bazilika lapiņām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.