Šī recepte ies pie dūšas Āzijas garšu cienītājiem.

Reklāma

Sastāvdaļas 

  • 450 g ned
  • deļu
  • 4 ķiploku daiviņas (sagrieztas šķēlītēs)
  • 1 čili pipars (sakapāts)
  • 1 ēdamkarote svaiga sarīvēta ingvera
  • 4 jaunie sīpoli ar visiem lociņiem
  • 4 ēdamkarotes tumšās sojas mērces
  • 4 ēdamkarotes sake
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote samalta koriandra
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

Pannā vai vokpannā uzkarsē eļļu, tajā liek ķiplokus, čili un ingveru. Maisot cep apmēram 15–20 sekundes.

Pievieno sēnes un, nepārtraukti maisot, vēl cep 2–4 minūtes jeb kamēr sēnes kļuvušas mīkstas.'

Pieliek lociņus un sīpolus, pielej sake, sojas mērci, citronu sulu, pieber cukuru, koriandru, nūdeles un maisot karsē 2–3 minūtes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu