Maizes zupa ir neatkārtojama, ko nekur citur nevar atrast, tikai Latvijā. Pirmajā dienā var ēst ar putukrējumu (vai saldējumu), bet nākamajā dienā maizes zupa būs biezāka un to var pasniegt ar pienu.


Reklāma

Sastāvdaļas

  • 6 glāzes ūdens

  • 500 g rudzu maizes

  • 150 g žāvētu augļu (rozīnes, dzērvenes, āboli, plūmes)

  • 150 g brūnā cukura

  • dzērvenes vai svaigi spiesta citrona sula

  • šķipsna kanēļa

  • putukrējums (vai piens)


Pagatavošana

Rupjmaizes šķēles apgrauzdē cepeškrāsnī (10–15 minūtes no katras puses). Ja garoza ļoti bieza vai melna, to apgriež. Žāvētos augļus noskalo un, ja nepieciešams, sagriež sīkāk.


Grauzdētās maizes šķēles liek katlā un pārlej ar 6 glāzēm verdoša ūdens. Ļauj maizei aptuveni pusstundu uzbriest. 


Katliņu liek uz lēnas uguns un maisot karsē 4–5 minūtes. Ar visu šķidrumu izberž caur vidēji rupju sietu vai ar blenderi sasmalcina. Labāk garšos, ja nebūs saberzta pārāk smalki – jāsajūt rupjmaizes kriksīši. Pievieno žāvētos augļus un cukuru, kanēli. Var pielikt nedaudz svaigu dzērveņu (var aizstāt ar svaigi spiestu citrona sulu – pāris ēdamkarotēm).


Atdzesētu pasniedz ar sakultu putukrējumu. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.