Kabacis ir universāls dārzenis, gana sātīgs gan vienkārši sacepts, gan dažādos konservos, kur parasti pieņem dominējošās sastāvdaļas garšu. Viens no klasiskajiem pagatavošanas veidiem ir samalts kabacītis kopā ar dažādiem dārzeņiem un tomātu pastu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 3 kg kabaču
  • 1 kg burkānu
  • 500 g sīpolu
  • 1 glāze eļļas (burkānu un sīpolu apcepšanai)
  • 500 ml tomātu pastas
  • sāls un pipari

Pagatavošana

Kabačus sagriež un samaļ gaļasmašīnā. Burkānus notīra, sagriež plānās ripiņās. Sīpolus sagriež sīkāk. Burkānus un sīpolus apcep uz pannas. 

Visus dārzeņus liek katlā un uz lēnas uguns sautē 1–1,5 stundas. 

Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Vēl karsto masu lej burkās un aizvāko. Nav jāpasterizē.

Kabacītis.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.