Kabacis ir viens no populārākajiem dārzeņiem. Ja tas ir mājās, cilvēks būs paēdis - kabacītis ir labs gan sacepts, gan pildīts ar malto gaļu, gan arī kopā ar dažādiem dārzeņiem lečo variantā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 3 kg kabaču
  • 1,5 kg tomātu
  • 500 g burkānu
  • 500 g paprikas
  • 2–3 ķiploka galviņas
  • 200 ml rafinētas saulespuķu eļļas
  • 100 ml 9% etiķa
  • 100 g cukura
  • 2,5 ēdamkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes malta čili

Pagatavošana

Visus dārzeņus (izņemot ķiplokus) nomazgā, nosusina un samaļ gaļasmašīnā. Pievieno sāli, cukuru, piparus, eļļu un vāra 35–40 minūtes. Pieber ķiplokspiedē sasmalcinātus ķiplokus un pavāra vēl 5 minūtes. 

Pielej etiķi, samaisa, pagaida, lai uzvirst, un tad katlu noceļ no uguns. Karstu masu pilda burkās, uzliek vāciņus un ļauj lēnām atdzist.

Ar blenderi dārzeņus nevajadzētu smalcināt, jo būs putra, labāk ir smalki sagriezt.

Puslitra burciņas lečo vienam cilvēkam pusdienās vajadzētu pietikt. Ēd ar maizi, kartupeļiem, pastu, rīsiem.

Kabacītis.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.