Viena no variācijām, kā likt lietā piengatavus zaļos tomātus.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 600 g zaļu tomātu
  • 500 g ievārījuma cukura
  • 1 citrons vai laims
  • dažas bazilika lapas

Pagatavošana

Tomātus nomazgā un sagriež gabaliņos. No citrona vai laima norīvē miziņu un izspiež sulu. Katliņā liek tomātus, citrona vai laima sulu, miziņu un sasmalcinātas bazilika lapiņas. 

Visu uzvāra un ļauj 15 minūtes ievilkties, ik pa laikam apmaisot. 

Ja vēlas viendabīgāku konsistenci, maisījumu sasmalcina ar rokas blenderi. 

Pieber ievārījuma cukuru un vāra, kā noteikts uz iepakojuma. Karsto ievārījumu pilda burkās un aizvāko.

Aptauja

Kāds ir jūsu biežākais LASI.LV apmeklējuma laiks?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.