Melleņu pīrāgam pirms pasniegšanas uzlej vaniļas mērci vai uzliek saldējuma bumbiņu.

Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 250 g melleņu
  • 100 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 100 g miltu
  • 75 g kartupeļu miltu
  • 2 olas
  • 75 ml paniņu
  • Šķipsniņa cepamā pulvera

Glazūrai

  • 50 g sviesta
  • 50 g saldā krējuma
  • 25 g cukura
  • 75 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana:

Mellenes nomazgā un nožāvē. Vispirms pagatavo glazūru – katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, saldo krējumu un mandeļu skaidiņas. Uzvāra un noliek atdzesēties.

Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru, vienu pēc otras pievieno olas, katru rūpīgi iemaisot sviestā.

Atsevišķi traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un kartupeļu miltiem. Sajauktus miltus un paniņas pamīšus pievieno sviesta masai un cītīgi maisa, līdz veidojas viendabīga mīkla.

Cepamtraukā ieklāj ietaukotu cepampapīru. Ielej mīklu, virsū ber mellenes un pāri – sagatavoto glazūru. 

Liek cepeškrāsnī un cep 175 grādos 30 līdz 35 minūtes.

Gatavo pīrāgu atdzesē un griež gabaliņos.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem