Zivis vajadzētu iekļaut ēdienkartē, jo satur daudz olbaltumvielu un dzelzs, bet maz kaloriju un krietni mazāk tauku nekā lielākā daļa gaļas. Treknās zivis – siļķe, skumbrija, lasis un forele – ir lielisks omega-3 taukskābju un B12 vitamīna avots.
Sastāvdaļas
- 500 g foreles vai laša filejas
- 1 dzeltenā paprika
- 1 zaļā paprika
- 15 šampinjonu
- 1 citrons
Marinādei:
- 50 ml eļļas
- 1 citrona sula
- 1 tējkarote kaltēta rozmarīna
- 1 tējkarote sāls
- pustējkarotes rozā piparu
Pagatavošana
Zivi sagriež nelielos gabaliņos. Paprikai izņem sēklotni, mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. Citronu noskalo un sagriež šķēlītēs.
Uz iesmiņiem pamīšus uzdur zivi, papriku, sēnes un citronu.
Sajauc marinādes sastāvdaļas. Sagatavotos iesmiņus liek traukā un pārlej ar marinādi. Noliek vēsumā uz 2 stundām, pa reizei apgroza.
Kad iemarinējušies, pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un salātiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu