Lai pastēte izdotos maigāka, masu var izberzt caur sietu. Ja vēlies pastēti uzglabāt ilgāk, tā jāpārlej ar nelielu daudzumu sakarsēta sviesta.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistu aknu
  • 2 lieli sīpoli
  • Saldkrējuma sviests 40–50 g
  • Timiāns 5–6 zariņi
  • Trekns saldais krējums 150 ml
  • Konjaks 2 ēdamkarotes
  • Šķipsniņa muskatrieksta
  • Šķipsniņa dažādu piparu maisījuma
  • Šķipsniņa jūras sāls

Pagatavošana.

Sīpolu notīra un sīki sagriež. Uz pannas sakarsē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi vai zeltaini (pēc vēlēšanās).

Aknas nomazgā, liek pie sīpoliem, pievieno muskatriekstu, timiāna lapiņas, piparus un sāli. Cep līdz gatavībai (iekšā jāpaliek nedaudz rozīgām). Pielej konjaku un ļauj alkoholam iztvaikot, pēc tam pacep vēl pāris minūtes.

Pielej saldo krējumu, izslēdz plīti, visu izmaisa.

Aknas kopā ar sīpoliem sablendē viendabīgā masā, pēc vajadzības pievienojot krējuma mērci (pastēte nedrīkst būt šķidra!).

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.