Zeltaini kēksiņi ar jāņogām - lielisks gardums vasarā klāt pie kafijas vai tējas tases. Jāņogu vietā var likt arī jebkuras citas odziņas - svaigas vai saldētas, atkarībā no sezonas.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 240 g svaigu jāņogu
- 360 g miltu
- 240 g cukura
- 120 g bezpiedevu jogurta
- 120 ml olīveļļas
- 3 olas
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
- nažagals sāls
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 oC, ietauko mazās kēksiņu formiņas.
Bļodā sajauc jogurtu, cukuru, olas, eļļu. Pieber miltus, cepamo pulveri, sāli, citrona miziņu un maisa, līdz mīkla viendabīga.
To pilda formiņās (2/3), uzber pa ēdamkarotei jāņogas (cepoties tās iegrims mīklā).
Cep cepeškrāsnī 25–30 minūtes, līdz kēksiņi zeltainā krāsā un tajos iedurts koka iesmiņš neaplīp ar mīklu.