Klasiska recepte, kas izdosies vienmēr. Vien jāuzmanās, maisot vārīšanas laikā - tas jādara uzmanīgi, lai plūmes neizjūk.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 500 g brūkleņu
- 500 g plūmju
- 500 g cukura
- 1 kanēļa standziņa
Pagatavošana
Brūklenes 2–3 stundas mērcē aukstā ūdenī, lai mazinātu rūgtumu.
Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Brūklenes liek katlā, uzber cukuru un uzvāra. Samazina liesmu un vāra 10 minūtes, lai izdalītos sula. Tad pievieno plūmju pusītes un kanēļa standziņu.
Maisa ļoti uzmanīgi, lai plūmes neizjuktu. Vāra vēl 15 minūtes.
Karstu ievārījumu sapilda burkās, tās aizvāko un atdzesē apgāztas.