Šie sviesta cepumiņi būs gardi ne tikai pie kafijas vai tējas, bet, kastītē glīti sakārtoti, noderēs arī dāvināšanai.
Sastāvdaļas
- 125 g sviesta
- 125 g brūnā cukura
- 1 tējkarote vaniļas pūdercukura
- 175 g miltu
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 1 liela ola
- 1 olas dzeltenums
Glazūrai
- 125 g pūdercukura
- 2 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana
1. Sviestu, cukuru un vaniļas cukuru liek putotāja traukā un saputo vienmērīgā masā. Pievieno miltus, kakao pulveri, olu un olas dzeltenumu, turpina putošanu, līdz mīkla veļas bumbā. Mīklas bumbu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm nobriest.
2. Mīklu izveltnē starp divām cepamā papīra loksnēm līdz 2,5 mm biezumam. Ar formiņu izspiež 15 sirsniņas. Atlikušo mīklu samīca, izrullē un izspiež vēl atlikušās sirsniņas.
3. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru, saliek izspiestās mīklas sirsniņas. Plāti liek līdz 180 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 12–15 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini.
4. Glazūrai pūdercukuru caur sietu iesijā bļodā, pievieno vienu karoti ūdens un maisa, tad pievieno otru karoti ūdens un maisa, līdz iegūta viendabīga pūdercukura glazūra. Glazūru pilda konditorejas maisiņā ar tievu uzgali. Rotā cepumus, gar to ārējo kontūru spiežot punktiņus vai velkot līniju. Glazūrai ļauj nožūt, tad cepumus pasniedz vai kārto un saiņo dāvanu kastītēs.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.