Jēra gaļas šķiedras ir smalkākas nekā liellopa. Visgardākā, sulīgākā un maigākā būs aptuveni pusgadu veca jēra gaļa. Gada vecumā tā jau kļūst daudz sīkstāka, taukaināka, ar specifskāku smaržu. Jēra gaļas taukiem ir augsta kušanas temperatūra, tāpēc tā piemērota ēšanai, kamēr silta, – uzreiz pēc pagatavošanas
Sastāvdaļas
- jēra ciska
Marinādei:
- graudu sinepes
- rozmarīns
- ingvers
- pipari
- čili
- sāls
Pagatavošana
Gaļu rūpīgi ierīvē ar sāli, pipariem, kūpinātās vai saldās paprikas pulveri, noziež ar marinādi un notur nakti.
Liek cepeškrāsnī un cep 160 grādos 1,5-2 stundas.
Kad gaļa izcepusies, pārklāj ar glazūru, kas pagatavota no medus, graudu sinepēm, citrona sulas un citrona miziņas,
un vēl 5 minūtes aprauj cepeškrāsnī 180 °C, lai veidotos kraukšķīga, aromātiska garoziņa.
Pasniedz ar krāsnī ceptiem nelieliem kartupelīšiem. Ļoti labi garšo arī cepti burkāni, pastinaks, sarkanās un dzeltenās bietes.
Cepot jēra cisku, daži pavāri iegriež kabatiņas un ieliek ķiploku, tomēr tad pa iegriezumu iztek suliņa un gaļa cepot kļūst sausāka un cietāka.
Jēra gaļa labi sader ar timiānu, rozmarīnu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu