Sātīgs un gards pīrāgs, kas tikpat labi garšos kā silts, tā arī auksts.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 saldētas kārtainās mīklas plāksnes 

  • 3 tomāti 

  • 300 g ricotta biezpiena siera 

  • 200 g skābā krējuma 

  • 2 olas 

  • 2 ēdamkarotes rīvēta cietā siera 

  • 200 g spinātu 

  • 2 ķiploka daiviņas

  • 1 ēdamkarote sviesta 

  • naža gals rīvēta muskatrieksta 
  • sāls, pipari 


Pagatavošana

Mazliet atlaidinātas mīklas plāksnes saliek kopā, maliņas, kas pārklājas, saspiež, izrullē un liek veidnē. Ja tā ir apaļā, tad lieko nogriež. Mīklu sadursta ar dakšiņu. Lai mīkla neceltos, uz tās liek cepampapīru un uzber zirņus. Cep 180 grādos 10–15 minūtes. Papīru ar smagumu (zirņiem) izņem. 


Gatavo biezpiena un spinātu pildījumu. Sakarsētā sviestā apcep sarīvētus ķiplokus.

Spinātiem nogriež kātus, kas ir cieti, lapas liek pannā pie ķiplokiem un apmaisot karsē. 

Spināti ātri vien krietni saplaks. Masai pievieno sāli un piparus.


Biezpienu sajauc ar krējumu, olām, muskatriekstu, rīvēto sieru. Masu labi sakuļ un iejauc padzesētos spinātus. 


Pildījumu liek uz apceptās mīklas veidnē, masā iespiež tomātu ripiņas (uz pusēm sagriezti ķirštomāti izskatīsies dekoratīvi). Liek krāsnī un cep aptuveni 45 minūtes, kamēr biezpiena masa gaiši brūna – izcepusies. 



Pasniedzot var dekorēt ar bazilika lapiņām. 


Spināti.

Aptauja

Par kādu saturu LASI.LV būtu gatavs maksāt?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.