Šai zupai var pievienot sauju rozīņu vai sasmalcinātas kaltētas aprikozes.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja mīkstuma
  • 600 ml piena
  • 200 ml ūdens
  • 20–25 g rīsu
  • 5 g sviesta
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Rīsus pārlej ar ūdeni un vāra gandrīz mīkstus.
  2. Ķirbi sarīvē skaidiņās un pievieno rīsiem ar sāli un cukuru. Ja vēlas, pievieno rozīnes vai sasmalcinātas aprikozes, pielej pienu un, nepārtraukti maisot, vāra 10 minūtes.
  3. Pasniedzot var pārkaisīt kanēļa pulveri.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu