Stingrākai maltītei ķirbja piena zupu var bagātināt ar burkāniem un kartupeļiem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 400 ml piena
  • 400 ml ūdens
  • 200 ķirbja mīkstuma
  • 150 g kartupeļu
  • 50 g burkānu
  • 15 g sviesta
  • 1 šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Burkānus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās. Kartupeļus un ķirbi sagriež mazos kubiņos.
  2. Katliņā liek sviestu un uzkarsē, tad pievieno un apcep burkānu skaidiņas. Pielej verdošu ūdeni, pievieno kubiņos sagrieztos kartupeļus un sāli, tad vāra 5–8 minūtes, pievieno ķirbja kubiņus, pēc dažām minūtēm pielej pienu un vēlreiz uzvāra.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu