Uzturvērtības ziņā batātes jeb saldie kartupeļi pārspēj parastos kartupeļus, jo satur daudz šķiedrvielu, dzelzs un kalcija, minerālvielas, provitamīnus un vitamīnus. Svarīgākās vielas šajos dārzeņos ir C, A, B6 vitamīns, kālijs un dzelzs.
Sastāvdaļas
- 2 saldie kartupeļi
- 200 g fetas siera
- 80 g saulē kaltētu tomātu
- 50 g melno olīvu bez kauliņiem
- malti melnie pipari
- saišķītis pētersīļu
Pagatavošana
Saldos kartupeļus rūpīgi nomazgā, liek cepešpannā, kurā ieklāts cepampapīrs. Cep 200 grādos 40–50 minūtes (jo lielāki kartupeļi, jo ilgāk jācep).
Kamēr kartupeļi cepas, gatavo pildījumu. Sīki sagriež saulē kaltētus tomātus, olīvas, fetas sieru, visu samaisa.
Kad kartupeļi mīksti, tos izņem no krāsns un atdzesē. Uzmanīgi ar karoti izgreb viduci. Iedobumā liek pildījumu. Pasniedzot pārkaisa smalki sagrieztus pētersīļus un piparus.
Padoms
Ja saldos kartupeļus grib izmantot biezeņos, krēmzupās un desertos, tos vispirms izcep. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C, plātī ieklāj cepampapīru un veselus saldos kartupeļus (pirms tam tos rūpīgi nomazgājot) ar visu mizu. Miziņu sadursta ar dakšiņu.