Kabacis ar dilli garšos atbilstoši mūsu latviskajām garšas kārpiņām. Bet, protams, dilles var aizstāt ar pētersīļiem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg kabaču
  • 2 nelieli burkāni
  • 40 ml baltvīna etiķa
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote sāls
  • ½ glāzes eļļas
  • 4 ķiploka daiviņas
  • ½ tējkarotes melno piparu graudu
  • ½ tējkarotes smaržīgo piparu
  • 1 buntīte diļļu

Pagatavošana

  1. Kabačus gareniski pārgriež uz pusēm, ja sēklas ir palielas, tās izgriež. Burkānus notīra. Kabačus un burkānus skaidiņās sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves un liek lielā katlā. Pievieno etiķi, eļļu, sāli un piparu graudus.
  2. Katlu ar dārzeņiem uzvāra un karsē uz vidējas uguns 20–25 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
  3. Ķiploku daiviņas notīra un sasmalcina. Dilles sasmalcina. Sautējumam pievieno sasmalcinātās dilles un ķiplokus, samaisa un sautē vēl 5 minūtes. 
  4. Kabaču salātus pilda sterilās burkās, liek sterilus vāciņus un aizgriež. Burkas var apgāzt uz vāciņiem un apsegt ar segu. Burkas tur, līdz salāti ir atdzisuši. Burkas ar kabaču salātiem uzglabā vēsā, sausā vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.