Šīs klasiskās tortes recepti 1832. gadā Vīnē radījis Francis Zahers. Par godu viņam parasti uz tortes, kas pārklāta ar šokolādi, ar šokolādes masu tiek uzrakstīts Zahera uzvārds orģinālrakstībā – Sacher.


Sastāvdaļas

Mīklai:


  • 85 g miltu

  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera

  • 200 g smalkā cukura

  • 110 g sviesta

  • 4 olas


Dekorēšanai:


  • 200 g tumšās šokolādes

  • 175 ml saldā krējuma

  • 2 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma


Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C. Ietauko tortes veidni (Ø 20 cm) un ieklāj cepampapīru. Lielā bļodā iesijā miltus un kakao, samaisa.


Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu. Tad katliņu noceļ no uguns, pieber cukuru un maisa, līdz tas izkusis. Pievieno olu dzeltenumus un samaisa. Ieber miltu un kakao maisījumā un sajauc, līdz masa kļūst viendabīga. Šokolādi salauž gabaliņos un katliņā izkausē karsta ūdens peldē.


Tīrā bļodā viegli saputo olu baltumus, pakāpeniski iemaisa šokolādes masu. 

Mīklu liek sagatavotajā veidnē un izlīdzina. Cep aptuveni 40 minūtes. Gatavību pārbauda, vidū iedurot koka irbulīti – ja pie tā nekas nepielīp, kūka ir gatava. Kādas 10 minūtes atstāj kūku padzist veidnē, tad novieto uz stiepļu paliktņa un pilnībā atdzesē.


Nedaudz uzkarsē aprikožu ievārījumu. Kad tas kļūst šķidrāks, pārziež kūkai.


Šokolādi un saldo krējumu liek karstumizturīgā traukā un, ik pa laikam apmaisot, karsē ūdens peldē, līdz šokolāde izkususi. Ar šo masu pārziež kūkas virsu un malas. Aptuveni 2 ēdamkarotes masas ievieto konditorejas maisiņā un uz kūkas uzraksta Sacher.


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.