Sātīgs ēdiens latviskā garā, kur bez spēķīša piedevas nu nekādi...
Sastāvdaļas
- 1 glāze miežu putraimu
- žāvēts speķis
- 5 kartupeļi
- 1 sīpols
- ½ l piena
- ½ l ūdens
- sāls
Pagatavošana
Putraimus noskalo, pārlej ar karstu ūdeni un vāra. Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un pievieno pusmīkstiem putraimiem. Turpina vārīt uz nelielas liesmas.
Lai biezputra nepiedegtu, regulāri apmaisa.
Kad kartupeļi mīksti, pieber sāli un vāra, līdz putraimi mīksti, bet kartupeļi jau daļēji sašķīduši.
Speķi sagriež mazos gabaliņos, sīpolus – ripās un kopā sacep, līdz speķa gabaliņi kļuvuši kraukšķīgi. Pasniedzot biezputras porcijā iespiež bedrīti un ielej sačurkstināto gaļu ar sīpoliem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Abonē LASI.LV gadam vai kādu no "Latvijas Mediju" periodiskajiem izdevumiem 2026. gadam, un laimē 1500 eiro vai Philips kafijas automātu. Loterijas atļaujas nr. 8744.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu