Sātīgs ēdiens latviskā garā, kur bez spēķīša piedevas nu nekādi...

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 glāze miežu putraimu
  • žāvēts speķis
  • 5 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • ½ l piena
  • ½ l ūdens
  • sāls

Pagatavošana

Putraimus noskalo, pārlej ar karstu ūdeni un vāra. Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un pievieno pusmīkstiem putraimiem. Turpina vārīt uz nelielas liesmas. 

Lai biezputra nepiedegtu, regulāri apmaisa. 

Kad kartupeļi mīksti, pieber sāli un vāra, līdz putraimi mīksti, bet kartupeļi jau daļēji sašķīduši.

Speķi sagriež mazos gabaliņos, sīpolus – ripās un kopā sacep, līdz speķa gabaliņi kļuvuši kraukšķīgi. Pasniedzot biezputras porcijā iespiež bedrīti un ielej sačurkstināto gaļu ar sīpoliem.

Kartupelis.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.