Ābolu kūku var pagatavot pat pēdējā brīdī. Galvenais, lai ir laikus sarūpēti produkti. Bet aprikožu ievārījumu var aizstāt vasarā iekonservētās aprikozes amareto liķierī.
Sastāvdaļas
- 400 g kārtainās sviesta mīklas
- 6 lieli saldskābi āboli
- 1 citrona sula
- 25 g sviesta
- 3 tējkarotes vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote cukura
- 4 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
Pagatavošana
1. Mīklu izrullē un ieklāj pannā uz cepamā papīra. Mīklai uzloka maliņas.
2. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs, pārlej ar citrona sulu un apmaisa. Saliek ābolu šķēlītes uz mīklas, saliek sviesta piciņas un pārkaisa ar vaniļas cukuru un parasto cukuru. Pannu liek līdz 220 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes, līdz āboli mīksti un mīklas garoza brūna un kraukšķīga.
3. Aprikožu ievārījumu sablendē vai izberž caur sietu, pielej dažas ēdamkarotes ūdens, ja nepieciešams, un uzkarsē. Ar aprikožu ievārījumu pārziež mīklas maliņas un ābolu virsu.
4. Ābolu kūku pasniedz ar skābo krējumu vai vaniļas saldējumu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.