Pavasaris Latvijā saistās ar bērzu sulu tecināšanu, kas pēc garās ziemas uzmundrina un dod spēku. Ideālā variantā sulas jābauda pāris stundu pēc tecināšanas.

Bērzu sula satur niecīgu kaloriju daudzumu – 100 ml ir 3–5 kalorijas. Sulas sastāvā ir aminoskābes, vitamīni un minerālvielas: kalcijs, kālijs, dzelzs, cinks un citi, kā arī cukuri: glikoze un fruktoze. Sulai piemīt pretiekaisuma un detoksikācijas iedarbība. 

Lietojot iekšķīgi, tā palīdz pret tādām slimībām kā anēmija, podagra, diabēts un reimatisms, kā arī stimulē nieru un žultspūšļa darbību.

Kopš seniem laikiem bērzu sulu izmanto arī skaistumkopšanā, ar to var skalot seju, matus. Sulu var sasaldēt un atsvaidzināt sejas ādu ar saldētiem sulas kubiņiem.

Pavasarī bērzu sulu var izmantot ūdens vietā un lietot dažādu ēdienu un dzērienu gatavošanai. Ieteicams iziet sulu kūri – izdzert vismaz litru sulas 10 dienas pēc kārtas.

Bērzu sulas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.