Sveču ietvaru, piemēram, dažādu izmēru stikla burku, iztīrīšanai un svečtura notīrīšanai no nopilējuša vaska var izmantot dažādas metodes.
Nelielu daudzumu vaska var izkausēt ar matu fēnu un atlikumu noslaucīt ar papīra dvieli. Sveču ietvaru un burkās palikušo vasku izkausē ar verdošu ūdeni. Traukā ielietais ūdens izkausēs vasku, kas pēc atdzišanas izveido vaska slāni ūdens virspusē. Biezākam un cietākam vaskam procesu var nākties atkārtot.
Vienkāršāk vasku no svečturiem un ietvariem var notīrīt, tos ieliekot saldētavā.
Atstāj vismaz uz stundu – vasks pie zemās temperatūras sarausies un atdalīsies no trauka virsmas.
Izņemto ietvaru pietur ar dvieli un, izmantojot nazi ar noapaļotu galu, vasku var izņemt no trauka bez netīrības. Saldēšana palīdz atdalīt līmi, kas izmantota degļa stiprināšanai. Trauku izmazgā ar ziepjainu siltu ūdeni un sūkli, ko neizmanto trauku mazgāšanai.
Stikla trauki, kuros iepriekš pildīts sintētisks un aromatizēts sveču vasks, nav piemērots lietošanai pārtikas uzglabāšanai.