Šīs kūkas pildījumam īpašu garšu piešķirs pievienotais dubultais espresso.

Reklāma

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 190 g miltu
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 120 g auksta sviesta
  • 1 ola
  • 1 šķipsna sāls
  • 60 g cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 30 g samaltu mandeļu


Pildījumam

  • 300 g rūgtās konditorejas šokolādes
  • 60 g sviesta
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 tasīte dubultās espreso


Papildus

500 g pelēko zirņu cepšanai

Pagatavošana

1. Mīklai miltus un kakao pulveri iesijā bļodā. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, olu, sāli, cukuru, vaniļas cukuru un samaltās mandeles.

2. Visas sastāvdaļas samīca gludā mīklā. Mīklu saveļ bumbā un ietin pārtikas plēvē. Mīklu liek uz 30 minūtēm ledusskapī atpūsties. 

3. Apaļu cepamo veidni ietauko vai ieklāj cepamo papīru. Mīklu izrullē lielākā aplī nekā formas pamatne. Mīklu ieklāj cepamajā formā, malas izlīdzina vienādā augstumā. Virs mīklas ieklāj cepamo papīru un uzber pelēkos zirņus.

4. Cepamo formu ar mīklu liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Izcepto mīklas pamatni padzesē veidnē, tad izņem un pilnībā atdzesē uz stieples paliktņa.

5. Pildījumam šokolādi sasmalcina, pievieno sviestu un izkausē karsta ūdens peldē. Nepārtraukti maisot, uzvāra saldo krējumu.

Pievieno izkausēto šokolādes un sviesta maisījumu, tad iemaisa espreso. 


6. Krēmu nedaudz atdzesē un liek uz mīklas pamatnes un izlīdzina. Tarti liek ledusskapī un tur vismaz 2 stundas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.