Garšas un krāsu kombināciju veido trīs šokolādes: rūgtā tumšā, maigā baltā un saldā piena šokolāde.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 8 olas dzeltenumi
  • 150 g pūdercukura
  • 600 ml saldā krējuma
  • 125 g tumšās šokolādes
  • 125 g baltās šokolādes
  • 125 g piena šokolādes
  • 3 ēdamkarotes amareto vai brendija

 Rotāšanai

  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
  • Tumšās, baltās un piena šokolādes skaidas


Sastāvdaļas

1. Bļodā savieno olas dzeltenumus, pusi cukura un saputo ar dakšiņu. Saldo krējumu lej katliņā un karsē līdz vārīšanās brīdim. Katliņu noņem no uguns un, krējumu nepārtraukti maisot, tam pievieno sakultos olu dzeltenumus ar cukuru. Turpina kult, līdz veidojas sinepēm līdzīga konsistence.


2. Katra veida šokolādi sasmalcina. Olu krēmu pārlej krūzē, tad sadala 3 bļodiņās, katrā bļodiņā ieber sasmalcināto šokolādi: vienā tumšo, otrā balto, trešajā – piena. Krēmus maisa, līdz šokolāde ir izkususi.


3. Ņem 6 pudiņa trauciņus un vienmērīgi sadala masu, kura ir ar tumšo šokolādi. Kad krēms atdzisis, trauciņus liek ledusskapī un atdzesē 10 minūtes.


4. Atdzisušos trauciņus izņem no ledusskapja, samaisa krēmu bļodiņā ar balto šokolādi. Masu uzmanīgi ar karoti liek 6 trauciņos virs tumšās šokolādes krēma kārtas. Trauciņus liek atpakaļ ledusskapī un krēmu atdzesē 10 minūtes.


5. Trauciņus izņem no ledusskapja, samaisa krēmu bļodiņā ar piena šokolādi, masu uzmanīgi ar karoti liek 6 trauciņos virs baltās šokolādes kārtas. Trauciņus liek ledusskapī un atdzesē 3–4 stundas. 25 minūtes pirms pasniegšanas brulē pārkaisa ar cukuru un karamelizē ar gāzes degli vai zem karsta grila cepeškrāsnī.
6. Brulē krēmu tur istabas temperatūrā līdz pasniegšanai. Rotā ar trīs veida šokolādes spirālēm.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.