Svētkos šos batoniņus var izmantot kā našķi, it īpaši, ja ir bijušas āra aktivitātes. Enerģijas batoniņi ir arī lietderīga dāvana.
Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 150 g gaišā muskovado cukura
- 4 ēdamkarotes vijīga medus
- 100 g sēklu maisījuma (sezama, saulespuķu, ķirbju, kaņepju, linsēklu)
- 50 g veselu mandeļu
- 50 g lazdu riekstu
- 1 saldskābs ābols
- 1 mazs banāns
- 200 g mīkstu auzu pārslu
Muskovado cukurs ražots no cukurniedrēm, un tam piemīt maiga medus garša. Konditorejā to izmanto cepumu, kūku, piparkūku, deserta mērču pagatavošanai.
Pagatavošana
1. Banānu notīra un ar dakšiņu saspaida. Nemizotam ābolam izgriež serdi un sagriež mazos gabaliņos.
2. Sviestu, cukuru un medu liek sakarsētā pannā un karsē, līdz tie izkūst. Pannu noņem no uguns un iemaisa visas pārējās sastāvdaļas.
3. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Liek virsū sajaukto masu un izlīdzina 18 x 28 cm lielā laukumā. Viegli saplacina, lai sastāvdaļas salīp.
4. Cepešplāti liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes, līdz masa zeltaina. Gatavo biskvītu izņem no cepeškrāsns un dzesē 10 minūtes. Tad sagriež 16 batoniņos un pilnībā atdzesē.
5. Katru batoniņu ietin cepamajā papīrā un notur 3 dienas, lai tie nobriest.
6. Batoniņus var ēst kā našķi vai kārtot kastītēs un dāvināt.