Šī kūka ir ātri pagatavojama, turklāt, bez krēma, tātad - diētai draudzīga.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 100 g miltu
  • 150 g sviesta cepumu
  • 150 g sviesta
  • 100 g pūdercukura
  • 6 āboli
  • 2 banāni
  • puscitrons

Pagatavošana

Ābolus nomizo, izņem serdi, tad sasmalcina. Banānus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Ābolus un banānus ieliek cepamtraukā un apslaka ar citrona sulu. Ar mīklas rulli vai stikla pudeli sadrupina cepumus līdz rupjām drumstalām. Sviestu sagriež gabaliņos, ieliek bļodā, pieber miltus, cukuru, sadrupinātos cepumus un visu samīca. 

Maisījumam jābūt diezgan drupanam. To uzklāj uz sagrieztajiem āboliem un banāniem. 

Cepamtrauku liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep kūku 180 °C pusstundu. Pēc cepšanas kūkas virsai jābūt zeltaini brūnai, taču jāraugās, lai pārāk neapbrūninās. Ja tā notiek, temperatūru samazina līdz 150 °C un turpina cept. Kad kūka gatava, izņem no cepeškrāsns un atdzesē, tad pasniedz.

Augļi.