Interesants salikums, kur satiekas spoži oranžie, aromātiskie smiltsērkšķi un iecukuroti valrieksti. Skaisti, eleganti un gardi..
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 kg smiltsērkšķu augļu
- 1,5 kg cukura
- 1 glāze valriekstu
- 1,5 glāzes ūdens
Pagatavošana
Valriekstu kodolus sasmalcina. Katlā lej ūdeni, ber cukuru un uz lēnas uguns vāra sīrupu.
Cukura sīrupā saber sasmalcinātos valriekstus un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes.
Valriekstiem un sīrupam pievieno smiltsērkšķu augļus un turpina vārīt vēl 20 minūtes.
Smiltsērkšķu un valriekstu ievārījumu pilda sterilās burkās. Burkas uzglabā vēsā, tumšā vietā.